Blog elköltözött!

Az Új Cím: http://arsenalegends.blogspot.hu/
banner

2013. augusztus 19., hétfő

Arsenal: „Nem kellene új szerződést ajánlani Wengernek”



Az angol élvonalbeli Arsenal labdarúgócsapatának szurkolói azt szeretnék, ha Arsene Wenger menedzsernek egyelőre nem ajánlana új szerződést a klub.
A csapat drukkereit tömörítő szervezet (AST) nyílt levéllel fordult a londoni egylet vezetőségéhez.

„Ivan Gazidis többször is hangoztatta, hogy a klub új szerződést készül kínálni Arsene Wengernek. Úgy hisszük, ez helytelen döntés. Most arra kellene fókuszálnunk, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban megerősítsük a csapatot – olvasható az AST közleményében. – Az ambiciózus futballklubok jól befektetik azt a pénzt, amit a szurkolóktól és néha a tulajdonostól kapnak. Az Arsenal drukkerei a világ legdrágább jegyárait fizetik, amivel jelentősen fellendítik a klub anyagi lehetőségeit, ám ezeket nem a keret megerősítésére használja a vezetőség. Az AST független elemzése szerint ez az összeg 70 és 100 millió font közötti értékre tehető.”

Az AST közleménye szerint a klubnak egyelőre nem kellene döntenie Wenger 2014 májusában lejáró szerződésének meghosszabbításáról, csak azután, hogy az átigazolási időszakban sikerül-e a csapatot megerősítenie, illetve az elkövetkezendő időszakban nyújtott teljesítmény értékelését követően.

Mint ismert, az Arsenal – amely a legutóbbi 16 szezonban mindig bejutott a Bajnokok Ligájába, ám trófeát legutóbb 2005-ben nyert (FA-kupa) – a Premier League nyitó fordulójában nagy meglepetésre 3–1-re kikapott odahaza az Aston Villától.

A szurkolók által emlegetett erősítés egyelőre várat magára, eddig mindössze az Auxerre 20 éves csatára, Yaya Sanogo érkezett – ingyen. Távozók ellenben voltak, szép számmal, többek között Andrej Arsavin, Maruan Samah, Francis Coquelin, Denílson, Johan Djourou, Gervinho és André Santos.

Az AST a közleményében Stan Kroenke többségi tulajdonost is kritizálta, mondván, az üzletember ritkán jelenik meg az Arsenal meccsein, nem törődik a klub helyzetével. A drukkerek azt követelik, hogy az amerikai fordítson nagyobb figyelmet a klubvezetők tevékenységének figyelésére.

Az Arsenal a BBC kérdésére nem kívánta kommentálni a szurkolók közleményét. A klubbal kapcsolatos hír még, hogy Alex Oxlade-Chamberlain súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett az idénynyitón, és hónapokat hagyhat ki.
Enhanced by Zemanta

0 Tollbamondás:


 
Copyright 2010 Emirates Gunner's . All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Blogger Template