Blog elköltözött!

Az Új Cím: http://arsenalegends.blogspot.hu/
banner

2012. február 27., hétfő

Arsenal 5-2 Tottenham - Match Report | Fixtures & Reports | Fixtures | Arsenal.com



Arsenal 5-2 Tottenham - Match Report | Fixtures & Reports | Fixtures | Arsenal.com'via Blog this'














Arsenal (2:2) 5-2 Tottenham Hotspur Barclays Premier League, Emirates Stadium Sunday, February 26, 2012, 13:30


Gólszerzők: Sagna 40(Arteta M.), van Persie 43, Rosicky 50 (Sagna B.), Walcott 65 (van Persie R.), 68(Song A.)& Saha 4, Adebayor 34 (pen)

BBC: Sunday's football >>photos<< Arsenalist: Match >>videos<< Arséne Wenger >>interjú<<



arsenal 5-2 by Futbol2101 nyócperces vidi
6 perces vidi
  
 Arséne Wenger Komment
 
RobinVan Prsie @nd Theo Walcott

Arsenal Wojciech Szczesny Bacary Sagna Laurent Koscielny Thomas Vermaelen Kieran Gibbs(75) Alex Song Mikel Arteta Tomas Rosicky Theo Walcott(81) Yossi Benayoun(88) Robin van Persie (c)

Substitutes Lukasz Fabianski Ignasi Miquel Carl Jenkinson(75) Gervinho(88) Alex Oxlade-Chamberlain (81) Ju Young Park Marouane Chamakh

Tottenham Hotspur Brad Friedel Kyle Walker Ledley King (c)(82) Younes Kaboul Benoit Assou-Ekotto Niko Kranjcar(46) Scott Parker Luka Modric Gareth Bale Louis Saha(46) Emmanuel Adebayor

Substitutes Carlo Cudicini Michael Dawson(82) Danny Rose Rafael van der Vaart(46) Raniere Sandro(46) Aaron Lennon Jermain Defoe

Referee Mike Dean Attendance 60,106

Elemzés - Guardian.co.uk

Nso.hu - Wenger: Ez tökéletes volt - kivéve a kezdést


Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint csapata bizonyította, hogy „él”, sőt nagyon is harcban a nagycsapatokkal.

„Az Arsenal sokkal inkább életben van, mint azt bárki gondolta az összecsapás előtt. A mutatott formánk – a csapatszelemmel, a technikai megoldásokkal, a mozgásokkal és a játékstílussal együtt – tökéletes volt, kivéve a nagyon rossz kezdést” – mondta Wenger az összecsapás után.




„Nagy küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot. A Spurs az első öt percben jól játszott, de a további 85 perc rólunk szólt. Kétgólos hátrányban voltunk, de nem adtuk fel, és kitartottunk. Kettő kettőnél érezni lehetett, hogy ha megtartjuk a játékunk sebességét, akkor nyerünk” – nyilatkozta a francia szakember, akinek mérkőzésleírását Robin van Persie két szóval foglalta össze: „klasszikus fordítás”.

Harry Redknapp elismerte, hogy jól volt az Arsenal, és 2–0-nál sem hitte, hogy megvan a meccs.

„Nem éreztem kényelmesen magam 0–2-nél, mert helyzeteik voltak. Azt mondtam magamban, legyen félidő. Aztán betaláltak, és úgy tűnt, hogy megfogott minket a góljuk, ami nem jellemző ránk. Nem sokszor történt velünk ilyen a szezonban” – mondta a szakember.




„A szünet előtt kiegyenlítettek, és a hatalmas buzdítás közepette jöhettek ki a második félidőre. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a folytatás” – jelezte Redknapp, hogy már szünetben érezte, bajban van csapata.

Wenger szerint továbbra is reális esély van rá, hogy az Arsenal felérjen a dobogóra. „Igen, lehetségesnek tartom továbbra is, ha a jövőben is így teljesítünk. A találkozó előtt persze mindez »lehetetlen« volt, de én így gondoltam a meccs előtt is, ugyanakkor függ attól, hogy mennyire teljesítünk egyenletesen. De ha így játszunk, miért ne?”




Az Arsenalhoz kapcsolódó hír, hogy a klub 49.5 millió fontos (mintegy 17 milliárd forint) adózás előtti nyereséget könyvelhetett el a november 30-val bezáródó fél évben. Ivan Gazidis ügyvezető igazgató szerint ebből a nyereségből a következő nyáron lesz pénz az együttes megerősítésére is. „A teljes bevétel, ami a klub termelt, elérhető arra, hogy visszaforgassuk a klubba és a csapatba” – mondta az ügyvezető igazgató.

Cikk teljes terjedelme



Statisztika:


54% Labdabirtoklás 46%
15 Kapura lövés 10
9 Kaput eltaláló lövések 5
6 Kaput nem találó lövések 5
14 Szabadrúgás 16
7 Szöglet 5
0 Les 2
17 Bedobás 17
3 Védés 3
5 Kirúgás 11
16 Szabálytalanság 12
0 Piros lap 1
3 Sárga lap 4








Enhanced by Zemanta

0 Tollbamondás:


 
Copyright 2010 Emirates Gunner's . All rights reserved.
Themes by Bonard Alfin l Home Recording l Blogger Template